субота, 2 січня 2016 р.

Проліски з цукерок

Нам потрібно: 
- маленькі цукерки в індивідуальній упаковці;
- флористична дріт;
- гофрований папір: білий, чорний і зелений;
- двосторонній скотч;
- ножиці, нитки і лінійка;
- клейовий термопістолет (замінюється тонким двостороннім скотчем);
- кошик;
- пінопласт або флористична губка;
- для прикраси композиції: стрічки, намистини, органза, флористична сітка, сизаль та ін.

1. Для 5 пролісків нарізаємо: 
- з білого паперу - 5 смужок 2х50 см;- з салатовою папери - 5 прямокутників 5х4 см;- з зеленого паперу - 2 смужки 2х50 см.

2. До дроту прикріплюємо цукерки з допомогою клейового пістолета. При відсутності клейового пістолета, фантик загортаємо навколо дроту, а зверху закріплюємо ниткою (скотчем). 
3. Для серединки квітки беремо салатовий прямокутник і пальцями робимо край хвилястим по всій довжині. 
4. Щоб утворилося поглиблення для цукерки, великими пальцями витягуємо прямокутник від центру до країв. 

5. Для верхніх листочків квітки беремо білу смужку, ділимо її по довжині на 3 рівних частини (приблизно 2х165 см), отримуємо заготовки для 3 пелюсток. 

6. Кожну заготовку для пелюстки згинаємо навпіл і на місці згину перекручуємо навколо осі на 360 градусів. 
7. Скручену смужку складаємо навпіл і вигинаємо середину пелюстки від центра до країв, надаючи йому опуклу форму. 
8. Збираємо пролісок: салатовою серединкою обмотуємо цукерку на дроті і фіксуємо нитками, потім навколо серединки з цукеркою розміщуємо три білі пелюстки, трохи накладаючи їх один на одного в одному напрямку, все фіксуємо нитками. 
9. Знизу обрізаємо кінчики пелюсток під гострим кутом до стебла. 
10. Повторюємо пункти 3-9 для кожного проліска. 
11. Дві зелені смужки паперу ділимо на 4 частини кожну, з них вирізаємо листочки і, підкручуючи, надаємо їм форму. 
12. Зеленою смужкою двічі обмотуємо навколо підстави кожної квітки, а потім обмотуємо весь стебло. Десь на середині стебла вставляємо пару листочків. 
13. У корзину вставляємо відповідний за розміром шматок пінопласту або флористичної губки, зверху губку закриваємо зеленим папером. 

P.S.: Даний МК не мій, я лише ним користуюсь у роботі і ділюсь з тими, хто теж любить робити щось власними руками! Надіюсь, що автор не буде проти і дякую Йому за розміщений МК в Інтернеті!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар